Bedrijfshulpverlener voor de veiligheid

Als werkgever ben je verplicht een bedrijfshulpverlener op de werkvloer te hebben als je meerdere werknemers hebt. We vertellen er meer over.

Voor werkgevers is het verplicht een bedrijfshulpverlener te hebben wanneer ze meerdere werknemers in dienst hebben. Een bedrijfshulpverlener kan de eerste hulp verlenen, assisteren bij de evacuatie van een pand of beginnende branden blussen. In deze blog willen we graag er meer over vertellen, we raden je aan om verder te lezen, want het is zeker goed voor de veiligheid in je bedrijf.

Wat doet een bedrijfshulpverlener?

Wanneer er iets op de werkvloer gebeurt, dan staat de bedrijfshulpverlener klaar. Deze kan dan hulp bieden aan collega’s die misschien verwond zijn. Wanneer het brand uitbreekt kan een bedrijfshulpverlener deze zo snel mogelijk blussen. Als dit niet meer kan, is het ook mogelijk dat de bedrijfshulpverlener helpt met de evacuatie van het pand. Het is belangrijk dat deze hulpverlener weet hoe beginnende branden geblust moeten worden, want niet elke brand moet je op dezelfde manier aanpakken.

Veiligheidsopleiding volgen

Een bedrijfshulpverlener is een werknemer van een bedrijf die een opleiding gedaan heeft. Deze veiligheidsopleidingen worden ook gewoon naar wens op de werkvloer gegeven. In principe is het een cursus waarin je allerlei vaardigheden aangeleerd krijgt. Wanneer je de cursus op de werkvloer volgt, dan heb je natuurlijk direct een goed beeld van waar de eventuele gevaren zitten en dan kun je als bedrijfshulpverlener heel gemakkelijk inspelen op een bepaalde situatie omdat je daar wellicht van tevoren op geanticipeerd hebt. De dergelijke cursus duurt een dag en ook de examens zijn binnen een dag te doen.
Wanneer de cursus gehaald hebt, krijg je een certificaat dat bij alle bedrijven in Nederland geldig is, zodat je echt iets op je cv kunt zetten.

Bedrijfshulpverlening en geestelijke steun

Wanneer er iets met een collega gebeurt op de werkvloer of in de privésfeer, dan is het ook mogelijk om als bedrijfshulpverlener geestelijke steun te bieden aan deze collega. Een bedrijfshulpverlener kan in deze heel goed een vertrouwenspersoon zijn en een waardevolle rol vervullen binnen het bedrijf.
Wil je meer leuke blogs lezen, dan raden we je aan om op onze site verder te kijken.

Pin It on Pinterest