Wanneer je mentale problemen hebt, dan kun je bij verschillende instanties terecht. Een van de instanties waar je kan aankloppen is de lifecoach. We gaan je in deze blog vertellen wat je kunt verwachten van een life coach. Lees snel verder als je stappen wilt maken in je ontwikkeling. 

Mentaal gebied

Het kan zo zijn dat er zaken zijn op het mentale gebied waar je tegen aanloopt. Denk maar aan de vaak voorkomende zaken als, laag zelfbeeld, sociale angsten en ga zo maar door. Door de gesprekken met de life coach is het mogelijk om problemen op tafel te krijgen en deze op te lossen. Lifecoach Utrecht helpt je graag verder bij het oplossen van je mentale problemen. 

Stappen maken op emotioneel gebied

Wanneer je weet waar je aan kunt werken, dan zul je ook zien dat er een bepaalde power vrijkomt waardoor je gemakkelijker stappen kunt maken. Ook wordt het een stuk gemakkelijker om je gevoelens te verwoorden. Dat zal problematisch gedrag in de toekomst beter kunnen voorkomen. 

Fysiek vlak

Veel mensen weten dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Daarom is het belangrijk om geestelijk gezond te zijn, want dat heeft namelijk een positieve invloed op je lichamelijk gesteldheid.

Spiritueel gebied 

Er zijn veel dingen die we kunnen ophangen aan spirituele problemen. Laten we zeggen dat de zingevingsvraagstukken zich bevinden in deze dimensie van het menszijn. Hoe geef je zin aan je leven. Wat zijn de denkbeelden en gevoelens die daarbij horen die het leven ‘de moeite waard maken, kleur geven of gewoon ‘mooier’ maken. 

Opleiding tot life coach 

Er zijn tal van opleidingen voor life coach die jezelf zou kunnen volgen. We hebben het hier over een therapie / coach opleidingstraject. Voor de duidelijkheid, iedereen mag zich therapeut noemen, het is namelijk geen beschermde titel, zoals arts dat wel is. Het is dus slim om te kijken of een bepaalde life coach een opleiding genoten heeft of een bepaald cv heeft op grond waarvan men zou kunnen veronderstellen dat de persoon in kwestie de juiste kwalificaties heeft om mensen met mentale problemen succesvol te kunnen coachen. Kijk dus uit met kwakzalvers. Een aanrader is het reviews te lezen over een bepaalde instelling of zelfstandige coach.

Pin It on Pinterest