Organisaties uit elke sector hebben bedrijfssoftware nodig, daar heeft de digitaliserende wereld wel voor gezorgd. De zorgsector is daar geen uitzondering op. Maar wat is software waar de zorg profijt van kan hebben? Daar hebben wij een antwoord op, namelijk ERP-software. Echter heeft de zorgsector specifieke eisen aan ERP-software en deze willen wij ook belichten naast de voordelen van ERP.

Een kijkje op de gezondheidszorg

De zorg is een grote veeleisende sector. Het tekort aan geschoolde werknemers is verergerd door de pandemie. Mislukkingen en onderbezetting zijn het gevolg daarvan. Daarnaast worden in deze sector bijzonder gevoelige persoonsgegevens verwerkt. Als gevolg hiervan resulteren ze in aanzienlijk hoge eisen op het gebied van gegevensbescherming. In De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is bijzonder relevant in deze situatie. In andere landen zijn er aparte regels voor gegevensverwerking op medisch gebied; in de Verenigde Staten bijvoorbeeld de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).  Dit maakt duidelijk dat de eisen voor een ERP-systeem navenant hoog en specifiek zijn.  Hieronder zullen we daarom enkele belangrijke functies en eigenschappen van ERP-software voor de zorgsector bekijken.

Facilitair en voorraden

Facilitaire dienstverlening en management is vooral belangrijk in de zorgsector. De centrale taak van facility management is ervoor te zorgen dat zowel kamers als medische apparatuur in perfecte staat verkeren. Maar hoe groter en uitgebreider het ziekenhuis, hoe makkelijker het is om kleine defecten over het hoofd te zien. In deze gevallen loont het de moeite als de medewerkers ter plaatse de gebreken direct via het systeem kunnen melden, zodat onderhoud kan worden gestart. Daarnaast is voorraadbeheer van groot belang. Reserve onderdelen voor machines in opslag, genoeg medicijnen in opslag, allemaal belangrijke zaken op de zorg door te kunnen laten gaan. Met de module WMS wordt dit een stuk makkelijker gemaakt, en automatisch.

Een kijk op Xpower

Een leverancier voor ERP-software wat voor de zorgsector kan werken is het systeem van Xpower. Het bedrijf biedt niet enkel producten aan, maar een totaaloplossingen. Al uw processen worden digitaal in kaart gebracht en uw data komt op een centrale plek te staan. Daarnaast zullen al uw afdelingen vanuit één systeem werken. Op deze wijze worden gegevens efficiënter beheerd en zal er betere samenwerking ontstaan tussen afdelingen.

Pin It on Pinterest