Bij MoveWell zien wij dagelijks vele rugklachten. Vanuit het hele land komen mensen met complexe rugklachten naar onze chiropractie praktijk in Hilversum. Rugklachten bestaan uit verschillende soorten, zo komen mensen met lage rugpijn, middenrugpijn en nekpijn. Mensen met pijn ten gevolge van artrose komen in onze praktijk. Maar ook patienten met hernia en ischias klachten. Niet alleen de chiropractor van MoveWell kan helpen maar ook onze andere teamleden die bestaan uit fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

Lage rugklachten blijken een ernstig volksgezondheidsprobleem te zijn. Ongeveer 20% van de mensen lijdt aan chronische rugpijn, en één op de tien mensen zoekt jaarlijks hulp bij de huisarts. Deze klachten veroorzaken veel verzuim en arbeidsongeschiktheid. Ondanks veranderingen in de manier waarop mensen werken – met meer psychische en minder fysieke belasting – lijkt het aantal rugklachten niet af te nemen.

Wat doet de chiropractor bij rugklachten?

Wanneer iemand met rugklachten naar een chiropractor gaat, zal de chiropractor eerst een uitgebreide anamnese afnemen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Hierbij zal de chiropractor de wervelkolom en andere gewrichten in het lichaam onderzoeken op eventuele bewegingsbeperkingen, spierspanning en pijn.

Adjustments zijn unieke tools in de chiropractie

Als de chiropractor vaststelt dat er sprake is van een probleem in de wervelkolom, zal hij of zij handmatige manipulaties uitvoeren om de blokkades in de wervelkolom op te heffen. Dit wordt ook wel een “adjustment” genoemd. Door deze manipulaties wordt er druk uitgeoefend op de gewrichten, waardoor deze weer beter kunnen bewegen en de spieren ontspannen.

Naast de manipulaties kan de chiropractor ook andere behandelmethoden toepassen, zoals het geven oefeningen en rektherapie. Het doel hiervan is om de spieren en gewrichten sterker en flexibeler te maken, waardoor toekomstige blessures voorkomen kunnen worden.

Het uiteindelijke doel van de behandeling is om de rugklachten te verminderen en het functioneren van de wervelkolom te verbeteren, zodat de patiënt weer optimaal kan bewegen en functioneren. Het is belangrijk om te benadrukken dat chiropractie een holistische benadering heeft, waarbij niet alleen de symptomen worden behandeld, maar er ook aandacht wordt besteed aan de onderliggende oorzaken van de klachten.

Waarom de chiropractor de expert is:

Chiropractoren zijn opgeleid om pijn te identificeren en te behandelen die verband houdt met het bewegingsapparaat, zoals rugpijn. Door regelmatig chiropractische zorg te ontvangen, kunt u helpen voorkomen dat rugklachten op de lange termijn erger worden. Chiropractie kan helpen bij het voorkomen van verdere schade aan de wervelkolom en het voorkomen van aanvullende problemen. Chiropractie is een niet-invasieve behandeloptie voor rugklachten, in tegenstelling tot chirurgie. Dit betekent dat er geen ingrijpende procedures nodig zijn en geen risico’s zijn verbonden aan het herstelproces.

Chiropractie benadert gezondheid op een holistische manier, wat betekent dat de chiropractor ook rekening houdt met uw algehele gezondheid en levensstijl in de behandeling. Chiropractische behandelingen kunnen de beweeglijkheid en flexibiliteit van uw rug en gewrichten verbeteren, wat kan helpen bij het voorkomen van toekomstige blessures en pijn.

Pin It on Pinterest