Wallen en donkere kringen onder je ogen geven je al snel een vermoeide blik. Vaak geeft men slecht slapen of te weinig slapen hier ‘de schuld’ van. Toch hoeft dit niet altijd de (enige) oorzaak te zijn. Nog een aantal oorzaken van wallen en/of donkere kringen zijn; te weinig drinken, roken en het overmatig gebruiken van alcohol of cafeïne, ongezond of eenzijdig eten, stress, ouderdom of het hebben van een genetische aanleg. Wallen en donkere kringen tegengaan begint bij het aanpakken van de oorzaak. Daarnaast hebben we nog een aantal andere tips die je kunt gebruiken om wallen en donkere kringen te verminderen. Lees snel verder! 

Wat is het verschil tussen donkere kringen en wallen?

Vaak gebruikt men de termen donkere kringen en wallen door elkaar heen. Toch zijn donkere kringen wel degelijk iets anders dan wallen. Wallen zijn de zogeheten ‘zakjes’ onder je ogen. Deze ‘zakjes’ zijn gevuld met vocht of vet. Het kan ook zijn dat het ‘zakje’ ontstaat door opgehoopt huid. 

Donkere kringen krijg je wanneer je bloedvaten zichtbaar worden, door de dunne huid rondom je ogen. 

Onze tips om wallen weg te werken

Om wallen echt weg te krijgen dien je het probleem, zoals eerder genoemd, bij de oorzaak aan te pakken. Wanneer je bijvoorbeeld je slaapritme probeert te herstellen, duurt het een aantal maanden voordat je resultaat gaat zien. De wallen en/of donkere kringen zijn na een goede nacht, helaas nog niet meteen weg. Om ervoor te zorgen dat je wallen minder opvallen kun je het volgende doen: 

  1. Het probleem gebied koelen. Dit doe je door twee koude theelepels met de bolle kant tegen je wallen aan te leggen. Let op: leg (bevroren) of erg koude lepels nooit direct op de huid, maar gebruik wat tissues om eroverheen te wikkelen. Door je wallen te koelen ga je de zwelling tegen. 
  2. Het masseren van je oogleden. Masseer met twee vingers het vocht vanuit je binnenste ooghoek langzaam en voorzichtig naar je junkbeenderen. Zo kunnen je lymfe, het vocht vervolgens afvoeren. 

Erger je je heel erg aan je wallen en willen ze maar niet weg? Dan kun je er voor kiezen om je wallen te laten verwijderen door middel van een cosmetische behandeling. 

Pin It on Pinterest