Letselschade kun je oplopen wanneer je bijv. betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Letselschade kan eveneens ontstaan als je klust in en of rondom de woning en ook als er een medische fout gemaakt wordt. Deze kan eveneens kan ontstaan door mishandeling.

De kosten die je maakt voor cosmetische behandelingen

Letselschade wordt doorgaans verdeeld in materiële en immateriële schade. De materiële schade kunnen de kosten zijn die je maakt als je medische behandelingen als gevolg van het ongeval moet ondergaan. Het kan de therapie zijn en de kosten die je maakt voor cosmetische behandelingen. Je kunt tijdens een ongeluk zomaar schade oplopen die cosmetische behandeling noodzakelijk maken. Gelukkig kunnen de cosmetische specialisten tegenwoordig heel erg veel. Materiële kosten laten zich gemakkelijk in een geldbedrag uitdrukken, dat is anders als je kijkt naar immateriële schade. Dat is de geestelijke schade die je oploopt als gevolg van het ongeval. Vaak wordt immateriële schade ook wel smartengeld genoemd. 

Zelf niet in staat je in letselschadevergoeding vast te bijten

Is het ongeval de schuld van iemand anders, dan kun je de kosten die je maakt voor medische of cosmetische behandelingen proberen terug te krijgen van de veroorzaker van het ongeval. Als de veroorzaker erkent dat hij schuldig is, komt een letselschadevergoeding in zicht. Het losweken van een dergelijke vergoeding laat je aan een specialist over. Het is best een complexe materie namelijk en bovendien ben je zelf kort na een ongeval vaak lichamelijk en geestelijk niet in staat je in dergelijke zaken vast te bijten. 

Letselschade vergoeding is complex en krijg je vrijwel nooit snel

Letselschadevergoedingen worden niet zomaar en vrijwel nooit snel uitgekeerd. Bovendien leven we hier niet in Amerika, waar nogal eens hoge schadeclaims neergelegd worden. Zeker het aantonen en het bewijzen van het feit dat iemand anders schuldig is, is een vaak ingewikkelde en tijdrovende klus, en dus echt het werk voor de specialist. In ons land zul je wat betreft letselschade en een vergoeding niet zoals in Amerika ruim een half miljoen krijgen als de koffie die je geserveerd krijgt te heet is. Want dat gebeurd in de Verenigde Staten nog wel eens.

Pin It on Pinterest