Steeds vaker profileert de tandarts zich als een cosmetische of esthetische tandarts. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Dit en meer willen we graag met je bespreken in deze tekst. Het is namelijk zo dat de tandarts veel meer dan vroeger de aandacht heeft (en de technologie tot zijn of haar beschikking) om diverse cosmetische behandelingen uit te voeren die je helpen weer een geweldig gebit te hebben. Hoe het zit, dat lees je hieronder. 

Wat de tandarts voor de esthetiek van je gebit kan doen

Er zijn een x-aantal behandelingen die je laatste jaren bijzonder populair geworden zijn. Denk daarbij aan: facings, bleekbehandelingen en het klikgebit. Deze behandelingen nemen we hieronder even met je door, lees snel verder: 

Facings

Met facings is het mogelijk om bepaalde tanden, die verkleurd zijn of schuin staan, weer een mooie look te geven. Facings worden gemaakt van composiet, dit is een stof waar vullingen van gemaakt worden. Het is een sterke stof. Deze facings zijn in feite schildjes die rond je tanden gemaakt worden, maar dan op zo’n manier dat de tanden weer helemaal opgebouwd worden. Je hebt dus weer als nieuw ogende tanden. 

Bleekbehandelingen

Het is mogelijk om je tanden vele tinten lichter te laten maken bij de tandarts. Dit wordt gedaan door middel van een bleekbehandeling. De tandarts kan met peroxide tanden stukken witter maken. Dat oogt frisser en een stuk jonger. We raden je trouwens af om zelf aan de slag te gaan met bleken, door bijvoorbeeld bleeksetjes aan te schaffen op internet. Het is veel veiliger om het in de gecontroleerde omgeving van de tandartspraktijk te laten doen. Daarbij zijn de resultaten van bleken bij de tandarts doorgaans veel beter. 

Het klikgebit

Vroeger liepen de mensen met een kunstgebit rond. Dat werd dan vastgeplakt met een substantie en in de avond ging het gebit weer uit. Tegenwoordig kennen we ook het klikgebit. Dit is een gebit dat met implantaten vastgezet wordt, op die manier ervaar je veel meer het gevoel van een vast gebit en dat is een stuk prettiger. 

Pin It on Pinterest