Heb je al voor een langere tijd een vraag in je hoofd, waar je altijd al een antwoord op zou willen hebben? En heeft deze vraag te maken met het onderwerp ‘tandarts’? Dan kan het zomaar zo zijn dat in deze blog de vraag wordt beantwoord. Lees deze blog goed door, zodat je niet meer hoeft rond te lopen met deze misschien wat irritante en interessante vraag.

Hoelang duurt een tandartsafspraak?

In de meeste gevallen duurt een periodieke tandartscontrole zo’n tien minuten. Bij deze afspraak worden je tanden worden gecontroleerd op gaatjes, tanden, (verstands)kiezen en het tandvlees. Daarnaast worden je tanden gepoetst en worden etensresten verwijderd.

Naast de periodieke tandartscontrole, is er ook nog keuze in een andere type afspraak. Deze wordt ook wel de combinatieafspraak genoemd. Inhoudelijk gaat het erom dat jouw gebit in 40 minuten helemaal wordt schoongepoetst door een mondhygiëniste.

Hoe vaak per jaar een controle doen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, komt hier het antwoord op de vraag. Het meest gezond is om twee keer per jaar een controle te ondergaan. Dit wordt een periodieke tandartscontrole genoemd. Het ondergaan van deze afspraak is voordelig. Hierdoor wordt namelijk de kans een stuk kleiner dat je vervelende ontstekingen of tandproblemen krijgt.  

Voor wie is een fluorbehandeling geschikt?

De doelgroep die het meest bekend is bij deze behandeling, zijn in het algemeen kinderen.

Hyposialie, een auto-immuunziekte, een slechte motoriek, gevoelige tanden, blootliggende tandhalzen of een bestraling in het hoofd hebt gehad. Als je in één van herkent of last ervan hebt, kom je in aanraking voor een fluorbehandeling.

Samenvatting van tandartsenblog

Meestal duurt een normale tandartsenafspraak gemiddeld tien minuten. Voor een combinatieafspraak ben je minder dan drie kwartier bezig.

Om een gezond gebit te ontwikkelen, is het verstandig om twee of zelfs drie periodieke tandartsenafspraken per jaar in te plannen.

Een fluorbehandeling is geschikt voor kinderen en voor mensen met een bepaalde ziekte of handicap.

Ben je op zoek naar een tandartspraktijk in Amsterdam? Klik op de link om voor het contact opnemen met een tandarts-specialist. Veel sterkte gewenst!

Pin It on Pinterest