Wat doet een mondhygiënist?

Het is erg belangrijk dat je 2 keer per jaar naar de tandarts gaat. Maar de mondhygiënist zou je ook niet moeten overslaan. Lees waarom dat zo is.

Bij de mondhygiënist vind je de kennis en kunde voor een gezonde mond. Maar wat doet deze dentale expert? In deze blog gaan we je vertellen wat de mondhygiëniste allemaal voor je kan doen en wat het voordeel daarvan is. Lees snel verder en ontdek hoe jij gezond kunt blijven. Wij raden je aan om altijd in combinatie met een tandartsafspraak ook een afspraak bij de mondhygiëniste maken.

Het werk van de mondhygiënist

Het is erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je tanden en tandvlees gezond blijven. Dat kan ook heel goed wanneer je gebruikmaakt van de verschillende skills die de mondhygiënist heeft. Ze helpen je namelijk graag met preventie advies en maken graag je tanden schoon. Het kan zijn dat er tandplaque of tandsteen op je tanden zit. Dat krijg je er na verloop van tijd niet gemakkelijk zelf meer af. Gelukkig is het wel mogelijk om dit door de mondhygiënist te laten doen. Een mondhygiënist geeft je ook advies over hoe je het beste je gebit kunt schoonhouden.

Esthetische behandelingen

Wanneer je bijvoorbeeld je tanden wat witter wilt hebben, maar bleken niet per se voor je hoeft, dan is het mogelijk dat ze je tanden een beetje polijsten. Dat ogen ze weer wat frisser. Dat doen ze heel gemakkelijk met een polijstmachine. Dit is pijnloos en het resultaat is uitstekend te noemen.

Voor het boren en vullen van gaatjes moet je echt binnen tandarts zijn. Gelukkig kun je in combinatie met een afspraak bij de mondhygiënist ook een afspraak maken bij de tandarts.
Het is fijn dat het zo in combinatie kan omdat je dan een alles-in-één afspraak hebt en dan ook er gelijk vanaf bent voor de rest van het halfjaar.
Wil je meer blogs lezen over gezondheid en aanverwante zaken dan raden we je zeker aan om ook de andere blogs op onze site te lezen zodat je weet welke onderwerpen er allemaal spelen.

Pin It on Pinterest