Sommige mensen hebben imperfecties die niet op een natuurlijke manier te verhelpen zijn. Soms komt een onderkin bijvoorbeeld door overgewicht, maar soms is dit ook erfelijk. Als jij je erg onzeker voelt over bepaalde onderdelen van je uiterlijk, dan is het belangrijk om te beseffen dat niemand perfect is. Als je in het verleden echter ook veel gepest bent om bepaalde imperfecties, kan het lastig zijn om dit te accepteren. In de eerste plaats kan therapie dan een oplossing vormen. Mocht je jezelf echt niet kunnen accepteren zoals je bent, dan kun je ook voor een cosmetische ingreep gaan. Door middel van een liposuctie kan een onderkin bijvoorbeeld verwijderd worden. Houd er wel rekening mee dat dit geen vervanging is voor therapie.

Geen onderkin meer dankzij een liposuctie

Een liposuctie wordt alleen uitgevoerd bij mensen met een stabiel gewicht. De liposuctie heeft een blijvend effect. Je hoeft dus niet meerdere ingrepen te ondergaan om dit effect te houden. Toch kan het zo zijn dat je gewicht toeneemt. Dan kun je mogelijk wel weer een onderkin krijgen. Blijf je op een normaal gewicht, dan is je onderkin echter verleden tijd. Indien je trauma’s hebt opgelopen omdat je vroeger bijvoorbeeld gepest bent vanwege een onderkin, dan kan dit een prettige gedachte zijn. Die trauma’s behandel je echter niet met de behandeling. Het is dus ook verstandig om in dit geval therapie te ondergaan om over je psychische problemen te praten.

Kiezen tussen therapie en een cosmetische ingreep

Een ingreep als een liposuctie kan dus prettig zijn als je onzeker bent over vet op een bepaalde plek in je lichaam. Net als dat er meer cosmetische ingrepen zijn die bepaalde onzekerheden wegnemen. Zie het echter nooit als een vervanging voor therapie. Mensen die dat wel doen, slaan hier vaak in door en gaan voor ingreep na ingreep. Indien jij je na de liposuctie onzeker blijft voelen, is het dus belangrijk om daar met een therapeut over in gesprek te gaan. Soms zie je zelf niet goed hoe je er nu echt uitziet, omdat je een vertekend beeld hebt. Geen liposuctie of andere cosmetische ingreep kan daar soms verandering in aanbrengen. Therapie is in dat geval de beste oplossing.

Pin It on Pinterest