Of je nu een totale break neemt of een microbreak tijdens het werk, het is wel goed om op dat moment maximaal te relaxen. In deze blog willen we graag een aantal tips met je doornemen hiervoor, dus lees snel verder en doe je voordeel met deze inspirerende tips. 

Neem pauzes

Thuiswerken betekent niet dat je elke minuut van de dag voluit moet gaan. Neem de tijd voor pauzes, zoals een kopje koffie en een lunch buiten je bureau. Als je hulp nodig hebt om jezelf te dwingen een pauze te nemen: zijn er veel manieren waarop je mobiele apparaat of computer je kan helpen. Natuurlijk kun je ook gewoon een ouderwetse wekker zetten of op de koekoeksklok kijken. 

Een karweitje afmaken

In de vakantie is er geen reden waarom je niet even de was kunt doen, je post kunt controleren, een rekening kunt betalen of zelfs een voorjaarsschoonmaak kunt doen. Het is altijd goed om een taak te doen en deze naar wens te vervullen. 

Tank bij met eten  

Het kost energie om de werkdag door te komen, en je hebt de juiste brandstof nodig om vooruit te komen. Neem de tijd voor een lunchpauze of een snack, weg van computer. Een prima manier om te genieten van een welverdiende break. 

Lichaamsbeweging

Sommige mensen geven er de voorkeur aan ‘s ochtends als eerste te gaan sporten, en anderen als ze klaar zijn met werken voor die dag. Sommigen nemen er zelfs de tijd voor vrij van de werkdag. Uit een studie bleek dat werknemers die sporten productiever waren, beter met hun tijd omgingen en zich tevredener voelden over hun werk.

Houd contact met collega’s, vrienden en familie 

Thuiswerken hoeft van jou geen kluizenaar te maken. Misschien heb je wel familieleden in de buurt met wie je even een praatje kunt maken. Het is ook erg prettig om met je familie uiteten te gaan. Wanneer dit nog niet kan vanwege de beperkingen die gelden vanwege de bestrijding van het coronavirus, dan is thuis sushi bestellen een heerlijke manier om samen te genieten van goed eten. En wat je collega’s betreft: je bent misschien niet fysiek bij hen in de buurt, maar je bent niet van hen geïsoleerd. Je kunt elkaar nog steeds bereiken als het nodig is. 

Pin It on Pinterest