Ben je onzeker over het feit dat je kaal begint te worden of heb je al bijna geen haar meer over? Veel mannen worden op een gegeven moment kaal. Wanneer dit genetisch zo voor jou bepaald is, kun je niet voorkomen dat je kaal wordt. Je kunt medicijnen slikken om het proces iets te vertragen, maar zodra je met die medicijnen kapt valt het haar alsnog uit. Medicijnen hebben bovendien bijwerkingen. De meeste mannen besluiten uiteindelijk dus om te accepteren dat ze kaal worden of om een haartransplantatie te ondergaan.

Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Als je kaal bent, zal je op het achterhoofd altijd nog een krans met haar hebben. Daar kan men haarzakjes vandaan halen om vervolgens in te brengen op de kale plekken op je hoofd. Een haartransplantatie is een ingreep die vrij lang kan duren, namelijk wel 8 uur. Het kan daarom ook een ingrijpende procedure zijn. Een haartransplantatie kent echter weinig bijwerkingen. Soms kan er tijdens de behandeling een zenuw beschadigd raken, waardoor je in dat stukje hoofdhuid geen gevoel meer hebt. Dat is echter geen ramp.

Welke resultaten kun je verwachten?

Sommige mannen zijn achteraf ontevreden over de resultaten van de haartransplantatie. Dat betekent niet dat een haartransplantatie niet werkt. Na de transplantatie kun je jouw haar weer normaal dragen. Sommige mannen denken echter dat ze na de transplantatie weer een enorm volle bos haar hebben. Dat is meestal niet het geval. Het is daarom ook belangrijk dat klinieken je een goed beeld van de verwachtingen geven.

Wil je een haartransplantatie ondergaan, lees dan goed na wat je precies kunt verwachten. Belangrijk is namelijk dat je realistische verwachtingen hebt.

Waarom een haartransplantatie?

De meeste mannen vinden het belangrijk om er goed uit te zien en vinden een kaal hoofd niet in dat plaatje passen. Dat is wellicht een verkeerd beeld, want er zijn genoeg kale mannen die over het algemeen als knap beschouwd worden. Mocht je het echt vervelend vinden dat je kaal wordt, dan kan een haartransplantatie er wel voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Als een haartransplantatie je daarbij helpt en vrijwel geen bijwerkingen kent, waarom zou je hier dan niet voor kiezen?

Pin It on Pinterest