Je hebt last van je knie en jouw fysiotherapeut heeft je aangeraden om een kniebrace te proberen. Voor correct en functioneel gebruik van een kniebrace is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Loop jij straks weer met een pijnvrije knie die halve marathon? Lees dan snel verder hoe je een kniebrace inzet.

Kleding bij kniebrace dragers

De meeste kniebraces zijn bedoeld om direct op de huid te worden gedragen. Een goed passende, kreukvrije, katoenen en elastische sleeve kan ook worden gedragen om huidirritatie te minimaliseren en transpiratie te absorberen. Dit kan er ook voor zorgen dat de kniebrace beter blijft zitten, niet gaat schuiven en prettiger zit.

Huidverzorging

Controleer de huid na elke draagperiode op nieuwe tekenen van roodheid of irritatie. Dit is vooral belangrijk als je last hebt van diabetes of een gebrek aan beschermend gevoel in de benen heeft. Je brace moet goed passen, maar mag geen pijn, kneuzingen of blaren veroorzaken. Enige mate van rode vlekken is te verwachten in gebieden van maximale correctie of ondersteuning. Eventuele roodheid moet binnen 15 minuten na het verwijderen van de brace verdwijnen. Als je pijn voelt, of als de roodheid op de huid langer dan 15 minuten aanhoudt, neem dan contact op met een arts of direct met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om de huid schoon te houden om irritaties te voorkomen. Milde zeep en water worden aanbevolen na het langdurig dragen van een brace. Gebruik geen lotions, oliën of zalven onder uw brace. Indien nodig spaarzaam gebruiken en laten drogen alvorens de brace aan te doen.

Benodigde maat voor kniebrace

De maat van de kniebrace is afhankelijk van de door jou gekozen brace. Elke brace heeft een bijbehorende maat om de juiste pasvorm te krijgen. Sommigen hebben een goede maat rond de knieschijf nodig. Anderen zijn drie centimeter boven of onder de knie. Vraag als je niet zeker bent over de maat altijd naar een specialist.

Pin It on Pinterest