In deze blog staan tips die jou gaan helpen bij het zo lang mogelijk mooi houden van oorbellen, creolen en oorringen die je in huis hebt, en nodig moeten worden schoongemaakt. Wat moet je wel en niet doen als je deze dingetjes wilt schoonmaken? Deze vragen worden beantwoord in deze interessante blog. Lees en kom erachter.  

Waarom oorbellen schoonmaken?

Het mooi maken van je oorbellen is erg belangrijk. Wanneer je gaat zwemmen, slapen en/of activiteiten met water gaat doen, zoals douchen. In alle genoemde gevallen is het verstandig om al je accessoires af te doen. Hierbij voorkom je namelijk verkleuringen en schade, dat zou zonde zijn.  

Wat heb je nodig om je oorbellen schoon te maken?

Dit zijn de volgende benodigdheden die je nodig hebt om je creolen of andere accessoires, op een voorzichtige manier toch blinkend en grondig schoon te krijgen. 

  • Om je creool schoon te kunnen maken, heb je een sopje nodig. Het is handig om hierbij wat lauw water bij te doen.
  • Daarnaast heb je een klein beetje groene zeep en afwasmiddel nodig.
  • Een zachte tandenborstel is verstandig om te gebruiken. 
  • Last but not least, een afdroogdoek om alles te kunnen afdrogen.

Sopje aanmaken en schoonmaken van de bedel

Begin met het maken van een sopje met lauw water. Niet te warm maar ook weer niet te koud. Voeg bij het sopje, een klein beetje groene zeep toe en afwasmiddel.

Nadat je het sopje is gemaakt, is het tijd om de ‘bedel’ goed te poetsen. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel, zodat er geen krasjes ontstaan. Spoel het vervolgens af met lauw water. 

Het afdrogen van de oorbel doe je met een zachte doek. Doe dit direct, want dan voorkom je enkele water- of kalkvlekken. 

Doe je dit of doe je dat?

Een andere optie is dat je een bakje met water vult en vervolgens een bruistablet erin doet. Dan weet je namelijk meteen dat je oorbellen/oorringen of gouden creolen in één keer schoon worden. Dat is handig! 

Pin It on Pinterest